Explain Everything -appsin testailua
Kokeilin Explain Everything -appsia tekemällä YouTube-videon euriborista ja lainan korosta. Teknisesti homma meni näin:
Tuoreen käyrän Euribor-korot kuukausittain kävin ottamassa Suomen Pankin tilastosivulta, joka mahtava ja erittäin ajantasainen, mutta samalla historiaa tallentava lähde taloustiedon opetuksessa. Tallensin sen kuvana painamalla lyhyesti samanaikaisesti iPadin kotipainiketta ja virtapainikketta. Näin se tallentuu iPadin kuviin.
Hyödynsin vastaavaa aihetta sivuavasta aiemmin tekemästäni pp-materiaalista muutamaa diaa, joihin pääsin käsiksi iPadissa olevan Dropboxin avulla (apps:sta täällä). Monelle tuo Dropbox on tietysti jo tuttu, mutta jos ei ole, niin kannattaa ehdottomasti tutustua! Suosikkiohjelmani, joka tavattomasti helpottaa työtä rehtorina ja opettajana.
Heikkous Explain Everythingissä on se, että se ymmärtää tuotuina dokumentteinä vain kuvatiedostot. Pp-diojen kanssa se on tietysti aika nopeasti ratkaistu sillä, että tallentaa diat jpg:nä. Euroborin selityksen otin doc-tiedostostani, jonka PrintScreenillä muutin jpg:ksi. Uudet tallenteet tallensin yhteiseen kansioon, jotta esityksen kokoaminen sujuu nopeammin. Tietysti olisin voinut myös kirjoittaa nuo tekstit EE:n dioihin, mutta päädyin tuohon kierrätysmateriaaliin.
Vaikein osa onkin sitten itse nauhoitus ja puhuminen. Teknisesti se on helppoa, mutta henkisesti haasteellista. Sitä onkin vaikeampi varmaan oppia kuin itse diojen ja animaation tekemistä! Tästä tuli liian laahaava. Olisi pitänyt edetä nopeammin tai pilkkoa se kahdeksi noin 5 minuutin pätkäksi.
Jätin sen nyt kuitenkin tällaiseksi, sillä silloin se opettavaisempi näiden tekemisten kannalta. Tätähän pystyy kelamaan.
Näitä EE:n esityksiä voi siirtää pdf:nä tai tällaisina videoesityksinä (movie) iPadin omaan kuvakansioon (PhotoRoll), YouTubeen (kuten alla), sähköpostin liitteeksi, Droppoxiin ja Evernoteen.
Itse YouTubeen siirtäminen on helppoa. Annat vain YouTube-tilin tiedot (Gmail-osoite), perustiedot videosta ja laitat siirron päälle. Tämän esityksen siirto kesti useita minuutteja. YouTubessa voit tietysti käydä täydentämässä tietoja.
Kuten edellä totesin, vaikeainta on tehdä sujuva puhe- ja siihen liittyvä tehosteiden käyttö. Itse pohjamateriaalin koostaminen on helppoa. Jos näitä silloin tällöin tekisi muutaman, niin niistä saisi kumuloitumaan aika mukavan paketin esim. abeille kertausta varten. Toisaalta opiskelijoiden ryhmätöiden esityksinä näistä saisi mainioita.
EE:ssä on paljon ominaisuuksia, joita en hyödyntänyt tässä esityksessä, esim. laserosoitin, mahdollisuus kirjoittaa ihan kunnon tekstiä, kirjoittaa käsialaa, ottaa selain esityksen sisälle ja demota esim. miten tuollaisen tuoreen graafin löytää jne.
Se mitä kaipaisi, on "terävämpi" ja tarkempi styluskynä, jotta esityksistä saisi siistimpiä ja tarkempia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti