keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kiitos Team-Mobiluck ja yhteistyökumppanit!

Viimeinen viikko on menossa Mobiiliopetusteknologia lukiolaisen arjessa ja oppimisessa -hanketta. Verkostoon kuuluivat alusta lähtien Voionmaan lukio (Jyväskylästä), Muuramen lukio, Kuopion klassillinen lukio, Kauhavan lukio, Elimäen lukio Kouvolasta sekä Otavan Nettilukio. 

Projektin alkaessa 2011 oli tabletit vasta tulossa Suomen opetuskenttään. Kuusi lukiota hankki iPadeja ja alkoi testata niitä opetuksessa. Innostus oli kova.
Alussa meitä auttoi Hyvä yhteistyökumppani IlonaIT, joka toimitti laitteet ja järjesti koulutusta. Kun kokemusta karttui, alkoi tulosten hillitön jakaminen sosiaalisen median kanavien kautta. Tästä yhdessä tekemisestä ja sosiaalisen median hyödyntämisestä tuli tämän porukan tavaramerkki - ymmärrettiin jakamisen merkitys. 
(iSop Motion kuvistunnilla)

Neljään vuoteen ja kahteen hankkeeseen mahtuu niin paljon tapahtumia ja vierailuja, että niitä on mahdoton tässä luetella. Tärkeintä on ollut työskentely innostavien opetusalan kehittäjien kanssa. Kiitokset voi välittää koulujen opettajille ja rehtoreille. Kiitos rehtoreille Aki Puustisella, Jukka Sormuselle, Jari Kinnulalle, Taru Kekkoselle,Sanna Liljeqvistille,Toni Uusimäelle sekä Otavan koordinaattorille Sari Jaaraselle. Viimeisten vuosien aikana opettajista Elimäen Tommi Viljakainen ja Kauhavan Janne Ylinen tekivät mobiililaitteiden pelillisyyden ja koodauksen parissa huikeaa kehitystyötä. Lari Härkönen ja muut opettajat tekivät ison osansa niin iLO-päivillä, Virtuaalipäivillä sekä ITK-päivillä, omissa oppilaitoksissaan ja eri reissuilla. Kohokohtina matkat BETT-messuille sekä Tanskaan.

Iso kiitos kuuluu Opetushallitukselle ja hankkeen yhteyshenkilöille Kimmo Koskiselle ja Juho Helmiselle,  jotka asiantuntevasti ja positiivisesti osallistuivat hankkeen asioiden ja myös ongelmatilanteiden neuvontaa. Kiitos kuuluu myös kaikille somekeskusteluun osallistuneille opettajille ja rehtoreille. 

Vajaa vuosi takaperin hankkeen ydinporukka sekä moni suomalainen opetusalan ihminen koki ison menetyksen, kun projektin pieni suuri mies, todellinen somerehtori, Kari Rajala menehtyi aggressiivisen sairauden kourissa. Kyseessä ei ollut hankkeen kokema takaisku, vaan toisistaan välittävien työkavereiden ja ystävien suru, josta oli vaikea päästä yli. Kokosimme surun hetkellä tuntojamme muistokirjoitukseen: Kari Rajalan muistolle

Me halusimme jakaa kokemuksemme ensimmäisestä päivästä lähtien. 

Tätä blogia on seurattu ahkerasti, tämän päivän lukema on 68 497 kävijää. Päivitys: nyt loppuraportin kirjoituspäivänä 31.7.2015 jo 70464.

Blogin lisäksi esim. iPads in High School Scoop.it-julkaisu on lukenut 52500 kävijää. Jokaisella jäsenellä on ollut omia julkaisuja. 

Mobiluck on näkynyt myös Facebookissa

Huikea matka on takana, uudet projektit ovat jo eri puolilla käynnissä, mutta yhteydenpito ja kehittämistyö jatkuu. Kiitos kaikille, jotka olitte mukana. 


Terveisin koordinaattori, Timo Ilomäki eli @ilotimoEi kommentteja:

Lähetä kommentti