maanantai 14. tammikuuta 2013

QR koodit luokkatiloissa

Muuramen lukiossa järjestettiin nimikilpailu luokkien uudelleennimeämiseksi. Vanhat ja tylsät luokkien nimet kuten LRE, LRE 1, LRE 2, LUE jne muutettiin vastaamaan paremmin tätä päivää. Opiskelijat saivat antaa nimiehdotuksia, joista sitten valittiin parhaat. Oppiaineita ja uusia nimiä tukemaan opettajat saivat miettiä puolestaan mieleisensä QR koodin luokan ovenpieleen. Koodin tuli tukea kyseistä oppiaineita, sillä voi esitellä jonkun kohteen tai itsensä tai koodin takaa tuli löytyä jotakin lisäarvoa opetukseen. Tässä muutamia luokkien nimiä ja niitä tukevia koodeja. Luokat ovat Huvikumpu (ruotsi), Error (atk), Jukola (äidinkieli) ja T-square (englanti). Hauskaa ja hyödyllistä !

T.Aki Puustinen
Rehtori
Muuramen lukio

1 kommentti:

  1. Aivan loistava idea, erityisesti tuo Villa Villekulla - ja mikä herkullinen kuva! Tätä mielelläni levitän erinomaisena ideana Pirkanmaalaisiin oppilaitoksiin.
    OEB-konferenssissa Berliinissä oli keksitty laittaa kunkin luokan oveen QR-koodi esitysten palautteille. Tamperelaisessa Tieto haltuun -hankkeessa puolestaan on tehty QR-koodeilla linkkejä lukiolaisten tiedonlähteisiin. Ne löytyvät seuraavan sivun alaosasta: http://tietohaltuun.wordpress.com/opettajille/
    Hankkeen sivulla on paljon muutakin hyödyllistä. Mm. tiedonhankinnan ops, mihin on mietitty aihetta jokaisen lukiokurssin näkökulmasta.

    VastaaPoista