torstai 17. tammikuuta 2013

iPad-video ja YouTube liikunnan lukiodiplomissa

Elimäen lukion 1. vuosikurssin opiskelijan Jonna Pitkänen suorittaa liikunnan lukiodiplomia. Tanssin koreografia on Jonnan oma. Siihen liittyen hänellä oli tanssiesitys Kouvolan koulujen KOUahead-jatko-opiskelumessuilla. Liikunnanopettaja kuvasi sen videokameralla toisesta suunnasta ja minä iPadilla lavan yläpuolella olevalta parvelta. 

Lukiodiplomin suorituksissa tarvitaan kaksi arvioijaa. Opiskelija pystyy nyt lähettämään YouTube-linkin tanssinopettalle, joka voi näin osallistua suorituksen arviointiin. Vaikka otin videon kaiteiseen nojaamalla, niin siinä oli hieman liikettä. Tietoja päivittäessäni YouTube ehdotti sen oman kuvanvakautusohjelman läpiajoa. Se kesti jonkin aikaa, mutta poisti kuvasta heilunnan. 

Video on otettu iPad2:lla, joten kuvan laatu ei ole paras mahdollinen varsinkaan sisätiloissa. Kuitenkin se nopeuden ja vaivattomuuden sekä helpon jakomahdollisuuden ansiosta on todella kätevä juuri tällaiseen tarkoitukseen, jossa suorituksen toinen arvioija ei ole koulun oma opettaja. 

Liikunnan lukiodiplomista EDU.fi-sivustolla.


Kari Rajala, rehtori, Elimäen lukio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti