perjantai 10. toukokuuta 2013


The flipped classroom –kokeilu. RUA 3 ja aiheena s-passiivi. Tein PowerPoint-diat ja Explain Everything-sovelluksen avulla nauhoitin puhetta ja hieman animaatiota. Aikaa kului ensikertalaiselta, mutta toisaalta kaikki oli helppoa, kun sain tarvittaessa apua (itse puhuminen iPadille tuntui kyllä etenkin aluksi kovin teennäiseltä ja jännittikin toisin kuin oppilaille puhuminen...) Tulihan sinne hieman mokiakin, mutta ne eivät sinänsä haitanneet kuin itseäni, sillä oppilaspalaute oli pelkästään myönteistä. Uutuudenviehätys ja se, että jokainen sai omassa rauhassa kuunnella selostuksen vaikka kuinka monesti oli kaikista hyvä asia. Kukaan ei kuitenkaan haluaisi, että kielioppi opetettaisiin jatkuvasti näin, mutta toki olivat avoimia sille, että ainakin joskus J Tämähän mahdollisti perusidean eli aikaa säästyi tehtävien tekemiselle tunnilla enemmän ja pystyin neuvomaan jokaista henkilökohtaisesti kauemmin kuin normaalisti (ryhmä on tosin pieni eli vain 13 oppilasta).
Ohessa YouTube –linkki, josta noin 10 minuutin opetusvideon voi käydä kuuntelemassa (huomioikaa, että kerran puhe alkaa uudestaan, kun luulin, että nauhoitan päälle ja diajärjestys ei muuttunutkaan kuten luulin eli loppukiitosten ja ohjeiden jälkeen tuleekin vielä yksi osio).

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kokeilu ja aion kokeilla ensi vuonna samaa englannissakin mahdollisesti useammalla kurssilla.

http://youtu.be/nNZuCGZJ3N8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti