lauantai 25. toukokuuta 2013

Padit äikän apuna

Puhe-esitysten tallentaminen on iPadilla niin yksinkertaista, että sitä tulee harrastetuksi ratkaisevasti enemmän kuin ennen (...videoiden aikaan: muistikortti täysi, akku loppu, pistorasia liian kaukana, jatkojohto hukassa...). Opiskelijat voivat helposti katsoa oman esityksensä tai esimerkiksi ryhmäkeskustelunsa myöhemmin padin näytöltä - niin kuin itsekin vaikkapa palautetta myöhemmin kirjoittaessani. Kamalaahan se aluksi on itseään joutua katsomaan, mutta todella hyödyllistä; sen opiskelijatkin myöntävät muutaman ensikauhistuksen jälkeen.
Kovin kaukaa iPad ei tallenna ääntä, joten kuvausta ei voi tehdä luokan periltä, vaan vehje on laitettava varsin lähelle esiintyjää. Mikrofonia en ole vielä kokeillut.
StripDesignia kokeiltiin, kun muunnettiin novelli sarjakuvaksi. Opiskelijat saivat valita joko iPadin tai kynän ja paperin. Muutama työpari valitsi iPadin. Tällä kertaa tehtävään ei ollut varattu kovin paljon aikaa, joten taitavat kynäilijät saivat lyhyessä ajassa enemmän valmista. StripDesigniin tutustumiseen meni sen verran aikaa, että lopputulos oli ennemminkin kokeilu - mutta sellaisena hyödyllinen. Sellaisetkin opiskelijat, jotka eivät tavallisesti innostu piirtelystä, voivat saada tällä välineellä kipinää sarjakuvan tekemiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti