torstai 2. toukokuuta 2013

ENA7 - Sustainable Development

Vedän englannin kurssia 7 iPadeilla. Tänä keväänä takana on jo yksi läpi vedetty kurssi, joka tuotti paljon hyvää ja uutta. Työskentelyalustana toimivat Google Drive ja Blogger. Drivea on padeilla yllättävänkin helppo käyttää, koska opiskelijoilla menee käytännössä kurssin ensimmäinen tunti oppia käyttämään sitä. Muutamat ovat tehneet kurssin pääasiassa älypuhelimillaan, mikä sivusta seurattuna näytti melko vaivattomalta.

Ongelmaksi näytti muodostuvan kurssin saattaminen loppuun. Koska kaikki materiaali oli verkossa eikä kirjaa tai muuta kouriintuntuvaa materiaalia käytetty, tarvittavien tehtävien tekeminen jäi monelta suorittamatta tai on vielä ns. vaiheessa.

Hyviäkin puolia toki löytyi. Blogi-keskustelu pohjautui opiskelijoiden itsensä valitsemiin aiheisiin (aivan kuten tämäkin blogi) kestävän kehityksen näkökulmasta. Opiskelijat voivat kommentoida muiden tekstejä tai aloittaa itse uuden aiheen. Ohessa on kuva erään opiskelijan blogi-tekstistä ja kuten siitä voi nähdä, heidän tuottama tekstimäärä on aivan toista luokkaa kuin normaaleissa kurssiaineissa tai YO-kokeessa vaadittavassa kirjoitelmassa. En voi sanoa varmasti, mutta jos heidän olisi pitänyt tehdä blogi käsin kynällä kirjoittaen, en usko että tekstiä olisi tuotettu puoliksikaan yhtä paljon kuin nyt, laadusta puhumattakaan.

Pienenä teaserina näin lopuksi on sanottava, että meneillään olevalla kurssilla on valmistumassa suorastaan herkullisia projekteja, joista kirjoittelen piakkoin.

1 kommentti: