tiistai 27. tammikuuta 2015

Kuvia ja pohdintaa: 12 X Applen seminaari


Apple Education Leadership Summit
London 20151. Teknologia on aina ollut osa nykypäivän opiskelijoiden maailmaa.

2. Ydintaidot olivat monessa paikassa esillä. Englannissa enimmäkseen c:llä alkavia sanoja: critical thinking, collaboration, creativity...

3. Nokkahuilulla soittamisen opettelu vie aikaa ja tulokset ovat, no, mitä ovat. Kuvassa vertailussa nokkahuilu (vihreä) ja GarageBand (keltainen). (!)

4. Kuinka pääsen saarelle? Perinteisesti ajatellen tehtävä vaikuttaisi raskaalta ja lähes mahdottomalta. Entä jos lentäisin? Luovia ratkaisuja taitaa olla lukematon määrä. Kenen pitää päästä minne? Kuka on henkilö? Mikä on saari? ... :)

5. Kirjoita koulun visio seminaarin appsiin. Sehän tehtiin! Tiivistettynä se on tässä: kuinka kahdesta saadaan kolmannen kautta yksi... ;)

6. Vähemmän on enemmän, ja jos lisäät jotakin, niin heitä jotain pois! Luovuus tarvitsee tilaa ja aikaa... :)7. Mindset on käsitteenä tuttu (fixed / growth). Tässä se yhdistettiin mahdollisuuksien näkemiseen. Ei suhtauduta asioihin "Kyllä, mutta...", vaan "Miksipä ei?" tai "Entäpä jos?"...

8. Asenteen ja energiatason perusteella tehty jako eri rooleihin. Valitse roolisi ja tiedosta myös ne muut... ;)

9. Vasta-alkajan mieli on zen-perinteestä otettu käsite: "in the beginner's mind there are many possibilities, in the expert's mind there are few" (/ Shunryu Suzuki). Kun ennakko-odotukset on lukittu, on vähän tilaa nähdä uusia mahdollisuuksia...

10. 'Ignorance' sanalla on negatiivinen konnotaatio, mutta tässä ymmärrän sen hyveenä. "Teach yourself ignorance" voisi tarkoittaa vaikka sitä, että esittää tyhmää, jotta toinen voisi selittää mistä on kyse. Parhaassa tapauksessa kuuntelijalle selviää esittämisen tarpeettomuus... ;)

11. Uudet "oletusarvot" oppimiselle: kun oppilaalla on kännykkä taskussaan, hän pääsee käsiksi koko ihmiskunnan tietovarantoon. Tämän kun muistaisi! :)

12. Odotukset pitää olla naurettavan korkealla! Vasta silloin alkaa tapahtua, resonoida... :) Jännä tarina pojasta, joka kaatui kentällä. Lääkäri: "Hän on täysin kunnossa, mutta ei tiedä kuka hän on..." Valmentaja: "Well, tell him he's Pelé and send him back to the field!" ... ;)


Lopuksi:

Kiitos matkaseurasta ja antoisista keskusteluista. Parasta Lontoon matkassa oli yhteishenki ja välitön & vilpitön jakaminen. Kohti uusia mahdollisuuksia! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti