maanantai 11. maaliskuuta 2013

Koulun sisäinen iPad koulutus


Miten muissa Mobiluck lukioissa hoidetaan koulun sisäinen iPad -koulutus ? Onko teillä siihen joku systeemi olemassa ? Muuramessa olemme kehittäneet seuraavanlaisen systeemin:

1. Jokaisessa opettajainkokouksessa on Mobiluck -hankkeen puheenvuoro, jossa kerrotaan onnistumisista ja tulevasta. Se pitää ns. organisaatio puhetta yllä asiasta.

2. iPad-vertaistukea annetaan päivittäin kollegoille ajatuksella "uskalla kysyä".

3. Järjestämme säännöllistä koulutusta eri appseista halukkaille.

4. Suosimme kokeilukulttuuria, jossa kannustamme tekemään niitä pienempiäkin kokeiluja ilman pelkoa epäonnistumisesta.

5. Pyrimme jakamaan kaiken iPadeihin ja Appseihin liittyvän tiedon, mitä vastaan tulee.

Kuulisimme mielellämme muiden kokemuksia ja oppeja tähän, kiitos.

Aki Puustinen
Muuramen lukio

4 kommenttia:

 1. Hyvin samoja juttuja, meillä alkaa kerhon nimellä tapaaminen kerran kuussa. Muuten kahvipöydässä jaetaan kokemuksia. Kaikille lukiolle on tarjolla koulutusrahaa, joten jos haluatte sinne kouluttajan, niin just ask

  VastaaPoista
 2. Kokeilukulttuuri sopii tähän hyvin

  VastaaPoista
 3. Kokeilukulttuuri tukee myös hyvin meille ominaista yrittäjämäistä toimintakulttuuria. Se läpäisee kaiken toiminnan, myös iPadit.

  VastaaPoista
 4. Hei. Osaatteko sanoa, miksi tekstin kirjottaminen tänne blogiin joskus tökkii ipadilla. Esimerkiksi, jos teen lyöntivirheen ja yritän korjata sen, se ei onnistu. Kirjaimen voi pyyhkiä ( ruksilla deletoiden), mutta uutta tekstiä ei saa kirjooitettua. Tämän olen huomannut yrtttäessäni kommentoida eri blogeihin.

  No, tästä koulumme ipad-koulutuksesta vielä: se on loistojuttu, ja tulee tarpeeseen. Koska en ole diginatiivi, vaaan pikemminkin oppimisvaikeuksista kärsivä ipad-opiskelija, tarvitsen hidasta ja kertaavaa opetusta. Yhden päivän koulutus, jossa käydään useita asioita kerralla, ei tuota minun kohdallani oppimista ( vain angstia). Eli:kyllä täällä yritystä piisaa, mutta tulokset ovat hitaanlaiset. Monesti tulee mieleen, että tältäkö se tuntuu, kun opiskelijalla on vaikeuksia esimerkiksi opettamassani aineessa... -heli, muurame

  VastaaPoista