maanantai 1. lokakuuta 2012

BrainPOP Featured Movie


BrainPOP Featured MovieBrainPOP Featured Movie on iPad-appsi, jolla voit katsoa BrainPOP sivuston päivittäin vaihtuvan animaatiovideon. Mikäli haluat katsoa kaikkia videoita, voit tilata oikeuden hintaan 5,49€ kuukaudessa. BrainPOP-videot ovat yleissivistäviä ja opettavaisia tarinoita, joissa seikkailevat Tim-poika ja Moby-robotti. Videoita on useita satoja ja aiheet vaihtelevat maasta taivaaseen (esim. dinosaurukset, DNA, tsunami, tähtikuviot jne.). Itse asiassa BrainPOP toimii ensisijaisesti internetissä, joten sen käyttö onnistuu hyvin myös pöytäkoneilla. Oppilaitokset voivat ostaa BrainPOP-oikeuden esim. vuodeksi luokkahuoneeseen ($205) tai koko kouluun ($1,495).

Englannin opettamisessa / opiskelussa BrainPOP on mielenkiintoinen tuttavuus. Englanniksi tekstitetyt tarinat laajentavat sanavarastoja ja lisäävät ymmärrystä monenlaisista maailman jutuista. Videot toimivat hyvinä alustuksina keskusteluille tai ryhmätöille aiheesta. Pedagogisessa mielessä, jokainen valitsee tietysti itse tyylinsä ja päättää, miten näitä käyttää. Joka tapauksessa BrainPOP on varmasti sellainen juttu, jolla innostetaan monet nuoret taas kiinnostumaan oppimisesta. Mitä enemmän tiedät, sitä enemmän tiedät ("The more you know, the more you know" / BrainPOP). Omat kokemukseni BrainPOP:sta ovat hyvin myönteiset. Olen tosin käyttänyt vasta vain ilmaiseksi tarjolla olleita videoita, mutta ammatillisen (+henkilökohtaisen) kehittämisen merkeissä olen jo itse tutustunut (kuukausimaksulla) mm. seuraaviin aiheisiin: allergies, ADHD, human evolution, nutrition, behavior, Elvis Presley, William Shakespeare, autumn leaves, social networking jne. Kieltenopettajana (yläasteella ja lukiossa) olen kyllä kiinnostunut BrainPOP:n tuomista mahdollisuuksista opetukseen / oppimiseen. Tulevaisuus näyttää missä mitassa sen käyttö laajenee Suomessa. Ranskalaiset ovat tekemässä BrainPOP:sta omaa versiotaan ja onpa BrainPOP Español:kin jo olemassa. Kauankohan menee, että BrainPOP Suomi ilmestyy?

Tein BrainPOP-appsista Keynote-esityksen, mutta sitten hoksasin, että eihän sitä voi tänne Bloggeriin laittaa. No, kuvasin esityksen toisella iPadilla ja lisäsin musiikin iMoviella. Latasin videon Youtubeen ja upotin tänne (onneksi upotukseen oli saatavilla hyviä nettiohjeita, muuten ei olisi onnistunut...) 

iTunes - BrainPOP Featured Movie app 

http://www.brainpop.com/


P.S. Appstoresta löytyy myös BrainPOP Jr. Movie of the Week, joka on tarkoitettu nuoremmalle yleisölle. 

iTunes - BrainPOP Jr. Movie of the Week app 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti