keskiviikko 22. elokuuta 2012

Bambuserilla tilaisuuden nauhoittaminen

Pohjois-Kymen Paasikiviseura ry järjesti 22.8.2012 tilaisuuden Kouvolan 2. vuosikurssin lukiolaisille. Tilaisuudessa esiintyivät Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb ja elinkeinoministeri Jyri Häkämies. Tilaisuuden juonsi seuran pj. Markku Laukkanen.

Testasin tilaisuuden nauhoittamista iPadin Bambuser-sovelluksella. Sovellus löytyy 390 puhelinmallille. Tein edellisenä päivänä koululle tilin Bambuseriin. Sehän on hyvin yksikertaista. Myös kuvaaminen on yksikertaista. Nauhoitus vain päälle ja sovellus puskee sitä samantien verkkoon pienellä viiveellä. Jos verkkoyhteyttä ei ole, niin nauhoite tallentuu laitteeseen ja sen voi työntää verkkoon, kun yhteys on saatavissa.

Bambuser-nauhoitteita voi jakaa omalla käyttäjän omalla kanavalla, sen voi upottaa haluammalleen sivulle esim. blogiin.

Nauhoitteen voi upottaa myös kotisivulle tai jakaa suoraa linkkiä eri tavoilla s-postilla tai sosiaalisessa mediassa.

Tässä nauhoitteessa ei ole käytetty mitään apuvälineitä. Olen vain istunut eturivissä ja pitänyt iPadia reittä vasten. Kuusankoskitalossa on hyvät valot ja äänentoisto, joten tästä tuli katsottava ja kuunneltava. IPadiin saatava teline, jonka voi laittaa kamerajalkaan ja erillinen mikrofoni tietysti parantavat laatua. Tämä on otettu iPad2:lla, jossa kameran laatu on vaatimaton. Uudessa iPadissa kamera on selkeästi parempi.

Kaiken kaikkiaan tämä oli rohkaiseva kokeilu. Tällaisten videoiden tekeminen on yksinkertaista, ja onnistuu monilla erilaisilla mobiililaitteilla, kuten edellä mainitsin.

Kari Rajala, Elimäen lukio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti